foto koraalzwam

Workshops

Regelmatig zullen er door "Op stap in de natuur" workshops georganiseerd worden. Uiteraard zullen deze workshops niet puur theoretisch zijn, maar zal die theoretische kennis ook in de praktijk uitgetest worden.

Workshops zullen voor zowel beginner als gevorderde toegankelijk zijn.  Aangezien ik bij "Op stap in de natuur" enkel in kleine groepjes zal werken zal iedere deelnemer kunnen profiteren van een persoonlijke aanpak en begeleiding.
Iedere uitstap gebeurt op een relaxed tempo, waarbij iedereen ruim de kans krijgt om alles te fotograferen wat je maar wenst. 

De workshops van "Op stap in de natuur" stoppen dan ook niet eens de dag (of dagen) van de workshop afgelopen is, ook achteraf is er nog voldoende ruimte voor feedback. Ik zie namelijk niets liever dan de prachtige plaatjes verschijnen die mijn deelnemers genomen hebben aan de hand van de opgedane kennis.

Ook sta ik buiten de workshops steeds paraat om te helpen bij eventueel opgetreden problemen of vragen achteraf.

Workshops 2018 :

Meerdaagse workshops / fototrips :

Bayerischer wald

19 - 23 februari 2018 (VOLZET)

Bayerischer Wald is een natuurgebied aan de Duits - Tsjechische grens, met als hoogste top de Groser Arber van 1456 meter hoog. Met zijn 6.000 vierkante kilometer, het grootste bos landschap in Centraal-Europa. Het omvat een nationaal park, twee natuurparken en veel natuurlijke attracties !

Meer .......

fotolynx
foto papegaaiduiker

Farne

11 - 16 juni 2018 (INSCHRIJVING AFGELOPEN !)

Aan de oostkust van Noord-Engeland bevinden zich een aantal unieke zeevogelgebieden zoals de Farne Islands . De Farne Islands liggen enkele kilometers uit de kust van de Engelse county Northumberland. Het zijn misschien wel de beste eilanden om papegaaiduikers te fotograferen.

Meer ..........

The Isle of Skye

10 - 17 september 2018

The Isle of Skye, aan de westkust van Schotland, staat bekend om zijn ruige landschappen, leuke en pitoreske dorpjes en middeleeuwse kastelen. Het is de grootste van de Binnen-Hebriden en verbonden met het Schotse vaste land via een brug.

Meer ..........

foto schapen
foto vuurtoren Texel

Texel

6 - 9 november 2018

Texel ! Een van de Nederlandse waddeneilanden. Een eiland van rust en natuur. Een eiland waar de schapen regeren. Een eiland met een geweldige aantrekkingskracht voor vogelaars en fotografen.

Tijdens deze fotoworkshop proberen we beiden dan ook te combineren.

Meer .........

Andere workshops :

foto Brugge by night

Brugge by night

10 maart 2018

Brugge blijft nog steeds een van de mooiste steden in België. Met alle watertjes en pitoreske plekjes die je er kan vinden, wordt het niet voor niks het venetie van het noorden genoemd.

Meer .......

Long Exposure

29 april en 20 mei 2018

"Long exposure" of "lange sluitertijden" iseen veel toegepaste techniek in landschapsfotografie. Vooral in de buurt van stromend water geeft het een mooi bewegingseffect. maar ook "stromende" wolken geven een heel fraai resultaat.

Meer .......

foto hoegne
foto damhert

Amsterdamse waterleidingsduinen in de lente

12 mei 2018

De Amsterdamse Waterleidingduinen zijn een paradijs voor fotografen. Prachtige landschappen waar je van de paden af mag struinen. Veel dieren zoals vossen en damherten, maar ook veel vogels en libellen.

Meer .......

Boomkikkertjes

7 juli en 19 augustus 2018

Boomkikkertjes ! Ze zijn zo leuk en spreken zo tot de verbeelding. Maar tegelijkertijd zijn ze vaak heel lastig te vinden. Daarom organiseert "Op stap in de natuur" een workshop boomkikkertjes fotograferen.

Meer ........

foto boomkikker

foto paddenstoel

Paddenstoelen, de kleintjes van dichtbij !

Zondag 14 oktober 2018

Paddenstoelen, ze spreken altijd tot de verbeelding ! Je vindt ze in alle maten en alle kleuren en staan tussen de bomen in het bos op de vochtige ondergrond, of ze zoeken een plekje op een dode tak of boom.

Meer .......

Doorlopende workshops :

Individuele workshops

Ga je liever niet op stap met een klein groepje, maar is een individuele benadering meer je ding ? Geen probleem !

Of het nu om een workshop vogels fotograferen, landschappen, lange sluitertijden of basisbegrippen gaat, alles kan ! En dat onder persoonlijke begeleiding.

Meer .........

foto blauwborst
logo lightroom

Lightroom basics

Na het fotograferen begint vaak het "echte" werk. Het uitsorteren en bewerken van je gemaakte foto's.
Adobe Photoshop Lightroom is terecht een van de meest gebruikte programma's daarvoor. Niet alleen levert het uitgebreide bewerkingsmogelijkheden, maar het biedt je ook een handige manier om je foto's uit te sorteren en deze makkelijk terug te vinden.

Meer .......