foto koraalzwam

Workshops

Regelmatig zullen er door "Op stap in de natuur" workshops georganiseerd worden. Uiteraard zullen deze workshops niet puur theoretisch zijn, maar zal die theoretische kennis ook in de praktijk uitgetest worden.

Workshops zullen voor zowel beginner als gevorderde toegankelijk zijn.  Aangezien ik bij "Op stap in de natuur" enkel in kleine groepjes zal werken zal iedere deelnemer kunnen profiteren van een persoonlijke aanpak en begeleiding.
Iedere uitstap gebeurt op een relaxed tempo, waarbij iedereen ruim de kans krijgt om alles te fotograferen wat je maar wenst. 

De workshops van "Op stap in de natuur" stoppen dan ook niet eens de dag (of dagen) van de workshop afgelopen is, ook achteraf is er nog voldoende ruimte voor feedback. Ik zie namelijk niets liever dan de prachtige plaatjes verschijnen die mijn deelnemers genomen hebben aan de hand van de opgedane kennis.

Ook sta ik buiten de workshops steeds paraat om te helpen bij eventueel opgetreden problemen of vragen achteraf.

Workshops 2018 :

Meerdaagse workshops / fototrips :

foto papegaaiduiker

Farne

11 - 16 juni 2018 (INSCHRIJVING AFGELOPEN !)

Aan de oostkust van Noord-Engeland bevinden zich een aantal unieke zeevogelgebieden zoals de Farne Islands . De Farne Islands liggen enkele kilometers uit de kust van de Engelse county Northumberland. Het zijn misschien wel de beste eilanden om papegaaiduikers te fotograferen.

Meer ..........

foto vuurtoren Texel

Texel

6 - 9 november 2018

Texel ! Een van de Nederlandse waddeneilanden. Een eiland van rust en natuur. Een eiland waar de schapen regeren. Een eiland met een geweldige aantrekkingskracht voor vogelaars en fotografen.

Tijdens deze fotoworkshop proberen we beiden dan ook te combineren.

Meer .........

Andere workshops :

Boomkikkertjes

7 juli en 19 augustus 2018

Boomkikkertjes ! Ze zijn zo leuk en spreken zo tot de verbeelding. Maar tegelijkertijd zijn ze vaak heel lastig te vinden. Daarom organiseert "Op stap in de natuur" een workshop boomkikkertjes fotograferen.

Meer ........

foto boomkikker

foto opaalkust

Opaalkust

23 september 2018

Op aanvraag van enkelen ga ik terug naar de Opaalkust.

Net voorbij Calais, iets over de Belgische grens in Frankrijk, vindt je de prachtige Opaalkust. Een zeer gevarieerde kuststrook van ruim 120 km lang met indrukwekkende kliffen, lange zandstranden, duinen, pittoreske vissersdorpjes en een mooi glooiend landschap.

Meer .........

Paddenstoelen, de kleintjes van dichtbij !

Zondag 14 oktober 2018

Paddenstoelen, ze spreken altijd tot de verbeelding ! Je vindt ze in alle maten en alle kleuren en staan tussen de bomen in het bos op de vochtige ondergrond, of ze zoeken een plekje op een dode tak of boom.

Meer .......

foto Hoegne

Hoge venen in de herfst

Zondag 21 oktober 2018

Aan de rand van de Hoge Venen bevindt zich een prachtig gebied met snelstromende
riviertjes en prachtige bossen. In de herfst zorgen de afgevallen bladeren voor een
schitterend kleurenpallet, zowel op de bodem als in het water.

Meer .......

De Amsterdamse Waterleidingsduinen in de winter !

Zondag 16 december 2018

De Amsterdamse Waterleidingduinen zijn een paradijs voor fotografen. Prachtige landschappen waar je van de paden af mag struinen. Veel dieren zoals vossen en damherten, maar ook veel vogels.

Meer .......

 

Doorlopende workshops :

Individuele workshops

Ga je liever niet op stap met een klein groepje, maar is een individuele benadering meer je ding ? Geen probleem !

Of het nu om een workshop vogels fotograferen, landschappen, lange sluitertijden of basisbegrippen gaat, alles kan ! En dat onder persoonlijke begeleiding.

Meer .........

foto blauwborst
logo lightroom

Lightroom basics

Na het fotograferen begint vaak het "echte" werk. Het uitsorteren en bewerken van je gemaakte foto's.
Adobe Photoshop Lightroom is terecht een van de meest gebruikte programma's daarvoor. Niet alleen levert het uitgebreide bewerkingsmogelijkheden, maar het biedt je ook een handige manier om je foto's uit te sorteren en deze makkelijk terug te vinden.

Meer .......

Workshops 2019 :

Meerdaagse workshops / fototrips :

foto zwarte specht

Bayerischer Wald

Maandag 18 februari 2019 tot en met vrijdag 22 februari 2019

Bayerischer Wald is een natuurgebied aan de Duits - Tsjechische grens, met als hoogste top de Groser Arber van 1456 meter hoog. Met zijn 6.000 vierkante kilometer, het grootste bos landschap in Centraal-Europa. Het omvat een nationaal park, twee natuurparken en veel natuurlijke attracties !

Meer .......

Helgoland

10 - 13 juni 2019

Op Helgoland zelf kan je de geweldig mooie Jan van Genten van heel dichtbij fotograferen zonder dat je superlange lenzen nodig hebt. Ze zitten zo ongeveer een paar meter voor je voeten en vliegen de hele tijd langs. Objectieven van 200 - 300mm zijn meer dan genoeg. (al mijn foto's van de Jan Van Genten zijn genomen met mijn 70-200mm op FX)

Meer .......

foto jan van gent

 

Andere workshops 2019 :

Brugge by night

Zaterdag 9 maart 2019

Brugge blijft nog steeds een van de mooiste steden in België. Met alle watertjes en pitoreske plekjes die je er kan vinden, wordt het niet voor niks het venetie van het noorden genoemd.

Meer ......

foto Brugge

Macrofotografie ! Voorjaarsbloeiers

Zondag 14 april 2019

Macrofotografie is een van de meest fascinerende takken in de natuurfotografie. Het is technisch uitdagend en creërt veel creatieve mogelijkheden.

Meer .......