foto koraalzwam

Workshops

Regelmatig zullen er door "Op stap in de natuur" workshops georganiseerd worden. Uiteraard zullen deze workshops niet puur theoretisch zijn, maar zal die theoretische kennis ook in de praktijk uitgetest worden.

Workshops zullen voor zowel beginner als gevorderde toegankelijk zijn.  Aangezien ik bij "Op stap in de natuur" enkel in kleine groepjes zal werken zal iedere deelnemer kunnen profiteren van een persoonlijke aanpak en begeleiding.
Iedere uitstap gebeurt op een relaxed tempo, waarbij iedereen ruim de kans krijgt om alles te fotograferen wat je maar wenst. 

De workshops van "Op stap in de natuur" stoppen dan ook niet eens de dag (of dagen) van de workshop afgelopen is, ook achteraf is er nog voldoende ruimte voor feedback. Ik zie namelijk niets liever dan de prachtige plaatjes verschijnen die mijn deelnemers genomen hebben aan de hand van de opgedane kennis.

Ook sta ik buiten de workshops steeds paraat om te helpen bij eventueel opgetreden problemen of vragen achteraf.

Workshops 2018 :

Andere workshops :

foto opaalkust

Opaalkust

23 september 2018

Verplaatst naar 11 november 2018 vanwege de weersomstandigheden !

Op aanvraag van enkelen ga ik terug naar de Opaalkust.

Net voorbij Calais, iets over de Belgische grens in Frankrijk, vindt je de prachtige Opaalkust. Een zeer gevarieerde kuststrook van ruim 120 km lang met indrukwekkende kliffen, lange zandstranden, duinen, pittoreske vissersdorpjes en een mooi glooiend landschap.

Meer .........

De Amsterdamse Waterleidingsduinen in de winter !

Zondag 16 december 2018

De Amsterdamse Waterleidingduinen zijn een paradijs voor fotografen. Prachtige landschappen waar je van de paden af mag struinen. Veel dieren zoals vossen en damherten, maar ook veel vogels.

Meer .......

 

Doorlopende workshops :

Individuele workshops

Ga je liever niet op stap met een klein groepje, maar is een individuele benadering meer je ding ? Geen probleem !

Of het nu om een workshop vogels fotograferen, landschappen, lange sluitertijden of basisbegrippen gaat, alles kan ! En dat onder persoonlijke begeleiding.

Meer .........

foto blauwborst
logo lightroom

Lightroom basics

Na het fotograferen begint vaak het "echte" werk. Het uitsorteren en bewerken van je gemaakte foto's.
Adobe Photoshop Lightroom is terecht een van de meest gebruikte programma's daarvoor. Niet alleen levert het uitgebreide bewerkingsmogelijkheden, maar het biedt je ook een handige manier om je foto's uit te sorteren en deze makkelijk terug te vinden.

Meer .......

Workshops 2019 :

Meerdaagse workshops / fototrips :

foto zwarte specht

Bayerischer Wald

Maandag 18 februari 2019 tot en met vrijdag 22 februari 2019

Bayerischer Wald is een natuurgebied aan de Duits - Tsjechische grens, met als hoogste top de Groser Arber van 1456 meter hoog. Met zijn 6.000 vierkante kilometer, het grootste bos landschap in Centraal-Europa. Het omvat een nationaal park, twee natuurparken en veel natuurlijke attracties !

Meer .......

Helgoland

10 - 13 juni 2019

Op Helgoland zelf kan je de geweldig mooie Jan van Genten van heel dichtbij fotograferen zonder dat je superlange lenzen nodig hebt. Ze zitten zo ongeveer een paar meter voor je voeten en vliegen de hele tijd langs. Objectieven van 200 - 300mm zijn meer dan genoeg. (al mijn foto's van de Jan Van Genten zijn genomen met mijn 70-200mm op FX)

Meer .......

foto jan van gent
foto waterval

The Brecon Beacons

7 - 11 oktober 2019

Onbekend is vaak onbemind ! Maar eens je de Beacons inrijdt verander je snel van gedacht.

Het sprookjesachtige en indrukwekkende berglandschap (hoogste top 886m) doorkliefd met valleien en kabbelende bergbeekjes is er eentje waar je ongetwijfeld van gaat houden.

Meer .......

 

Andere workshops 2019 :

Brugge by night

Zaterdag 9 maart 2019

Brugge blijft nog steeds een van de mooiste steden in België. Met alle watertjes en pitoreske plekjes die je er kan vinden, wordt het niet voor niks het venetie van het noorden genoemd.

Meer ......

foto Brugge

Macrofotografie ! Voorjaarsbloeiers

Zondag 14 april 2019

Macrofotografie is een van de meest fascinerende takken in de natuurfotografie. Het is technisch uitdagend en creërt veel creatieve mogelijkheden.

Meer .......

Damhertenbronst in de Amsterdamse waterleidingduinen

Zondag 20 oktober 2019

De Amsterdamse Waterleidingduinen zijn een paradijs voor fotografen. Prachtige landschappen waar je van de paden af mag struinen. Veel dieren zoals vossen en damherten. Veel damherten ! De bronst is net zo spectaculair als deze van de edelherten, waarbij de mannetjes met hun prachtige geweien achter de vrouwtjes aanhollen.

Meer .......

 

Meerdaagse workshops 2020 :

Zeearenden en veeeeeel meer : De Oder delta

Maandag 8 juni 2020 tot en met vrijdag 12 juni 2020

De Oder vormt een deel de grens tussen Duitsland en Polen en mondt uit in de Oostzee. De delta, die zich uitstrekt over beide landen vormt een uniek gebied.
Het is het leef- en broedgebied van vele vogels, maar vooral van de zeearend.

Meer.......

 


Wat mag je nog meer verwachten in 2019 :

- In oktober ga ik een locatie voor een meerdaagse workshop ergens in Engeland gaan verkennen. Het is een uniek gebied en absoluut niet platgetreden door andere fotografen met verschillende mogelijkheden. Zoals lange sluitertijden, wijdse panorama's en......... nachtfotografie. Deze workshop zal voor het najaar van 2019 zijn. In oktober zullen er al stiekem stukjes van de sluier opgelicht worden via de facebookpagina

- Uiteraard volgen er nog dag en halve dag workshops, waarvan de voorbereiding al in volle gang is.

- Traditionele dingen komen ook terug, al zullen die langzaam maar zeker plaats maken voor meer gespecialiseerde en apartere zaken.

- En er zijn al plannen voor 2020 voor enkele meerdaagse fototrips in nieuwe gebieden.

HOU DE WEBSITE EN DE FACEBOOKPAGINA IN DE GATEN !