foto zeehond

Helgoland 2019

Na het succes van de Helgoland workshop in 2016, het vervolg in 2017, de pauze in 2018 heb ik besloten om Helgoland in 2019 weer eens toe te voegen.

Het eiland Helgoland is een paradijs voor de natuurliefhebber en vogelaar. Het bestaat uit 2 delen, namelijk het hoofdeiland Helgoland en het eilandje Düne, 5 minuutjes varen vanaf Helgoland haven.

Op Helgoland zelf kan je de geweldig mooie Jan van Genten van heel dichtbij fotograferen zonder dat je superlange lenzen nodig hebt. Ze zitten zo ongeveer een paar meter voor je voeten en vliegen de hele tijd langs. Objectieven van 200 - 300mm zijn meer dan genoeg. (al mijn foto's van de Jan Van Genten zijn genomen met mijn 70-200mm op FX)

In deze periode van het jaar kan je makkelijk Jan Van Genten spotten met jong.

Op de steile rotsen vindt je dan onder andere nog Drieteenmeeuw, Zeekoet, Alk, .......... . Terwijl je op het beneden eiland in de bosjes verschillende zangvogeltjes kan terugvinden.

Het eiland Düne herbergt dan weer 2 soorten zeehonden, die in grote getale aan het strand liggen te rusten. Maar ook typische zeevogels laten er zich makkelijk zien, zoals Eidereend, Scholekster, Bonte Strandloper, ...... .

We logeren op het boveneiland in een leuk hotelletje, incl ontbijt en gratis wifi. Het is ietsje verder lopen met je spullen van en naar de boot, maar het loont de moeite. (je bagage wordt gebracht)

Helgoland is taxfree !

foto Jan van gent

Wanneer ?

- Van maandag 10 juni 2019 tot en met donderdag 13 juni 2019. Vertrek met de boot vanuit Cuxhaven om 10.15u. De overtocht duurt ongeveer twee en een half uur.

Waar ?

- Het Duitse waddeneiland Helgoland !
- Vertrek vanuit Cuxhaven op maandag 10 juni 2019. Tot op heden vertrekt het schip in Cuxhaven om 10.15u. Elke wijziging zal tijdig meegedeeld worden.
Het adres is : Cuxhaven Fährhafen. GPS adres : Cassen-Eils-Straße, 27472 Cuxhaven

 

- We verblijven in een charmant hotel op het boveneiland incl ontbijt en wifi.

Voor wie ?

- Voor iedereen toegankelijk, zowel voor beginnend als gevorderd fotograaf.
- Kleine groep. Minimum 5, maximum 7 deelnemers. GEGARANDEERD VERTREK. NOG 1 PLAATS BESCHIKBAAR !

Wat heb je nodig ?

- DSLR.
- Een tele (200 - 300 - ......mm).
- Een groothoek objectief indien je dit bezit om eventueel een landschap te schieten.
- Voldoende geheugenkaartjes en batterijen.
- Statief is handig
- Voor degenen die filters bezitten (oa. polarisatie filter), neem deze mee.
- Beschermende en warme kledij die vies mag worden. Je kan wel eens op de grond moeten gaan liggen en boven op de rots kan het aardig fris zijn.

Wat krijg je ?

- Deskundige uitleg en persoonlijke begeleiding bij het fotograferen.
- 3 overnachtingen op Helgoland op basis van 2 personen per kamer, incl ontbijt.
- Overtocht Cuxhaven - Helgoland en terug.
- 2 overtochten Helgoland - Düne en terug.
- Afleveren en ophalen bagage bij hotel.

- Excl. vervoer van en naar Cuxhaven.
- Excl. overige maaltijden en dranken.
- Excl. parkeren Cuxhaven. 
- Excl. persoonlijke uitgaven.
- Excl. persoonlijke reisverzekering.

foto Lange Anna

Prijs ?

- € 495,- pp.      INSCHRIJVEN VOOR 1 JULI 2018 = 25 EURO KORTING

Vooraf inschrijven is noodzakelijk. en dient te gebeuren tegen uiterlijk 1 februari 2019 (de optie op de kamers is beperkt).  Na inschrijving volgt een voorschotfactuur van 150 euro, de restfactuur volgt dan tegen eind februari 2019 en dient voldaan te zijn tegen eind april 2019. De inschrijving is pas definitief na ontvangst voorschot. Schrijf in via mail of de contactpagina waarna alle gegevens voor betaling worden doorgegeven.

Bij eventuele geldige annulatie VOOR 1 februari 2019, zal het voorschot terugbetaald worden. Na deze datum blijft het voorschot verschuldigd, tenzij een vervangend deelnemer gevonden wordt.

Bij annulatie na 30 maart 2019 blijft het volledige bedrag verschuldigd, ook als de factuur nog niet voldaan blijkt te zijn. Echter kan een restitutie verkregen worden indien er nog tijdig een vervangend deelnemer gevonden wordt.


Bij boeking van een workshop ga je akkoord met de algemene voorwaarden.